DIN TRANSILVANIA

Horia Tecău a dăruit cartea sa “Viața în ritm de tenis”, elevilor de gimnaziu din Cluj-Napoca

de Mihai Sărmășan

Horia Tecău, jucătorul numărul unu al României, şi-a lansat şi la Cluj, miercuri, cartea sa „Viaţa în ritm de tenis”. Fostul campion de la US Open şi Wimbledon a făcut acest lucru printre copii, la o şcoală gimnazială din cartierul Mărăşti, acolo unde le-a dezvăluit micuţilor câteva dintre secretele succesului.

Tecău le-a oferit apoi copiilor cartea sa şi o minge de tenis, după care i-a încurajat să citească. „Când eram mic, îmi aduc aminte că plecam de la Constanţa la turneul de la Bucureşti ca să iau autografe de la Corretja şi Moya. Apoi am mai crescut şi, din cărţi, am început să învăţ despre jucători, să le citesc cărţile şi aşa am avut ocazia să învăţ despre Pete Sampras, despre Edberg, despre Rod Laver, prin cărţi. Şi prin aceste cărţi am început să visez la Wimbledon şi la faptul că aş putea şi eu să ajung acolo într-o zi”, a spus cel care a ridicat marele trofeu la Londra în urmă cu trei ani.

Tecău va juca alături de Florin Mergea în meciul de dublu cu Polonia de la Cluj, confruntare care contează pentru turul trei al grupei a doua, zona euro-africană.

„Sper ca avantajul nostru cel mai mare să fie publicul şi faptul că jucăm acasă, într-o sală care ne este foarte dragă. Aşteptăm ca Marius să câştige puncte, iar eu cu Florin să câştigăm la dublu, care e un meci dificil, pentru că vine Kubot, jucător care a pierdut recent finala de la US Open”, a declarat Tecău.