LIFESTYLE

Iarna la Pietrele Doamnei din Masivul Rarău

E iarnă în regiunile montane ale țării, acolo unde temperaturile scăzute au favorizat depunerea și persistența unui strat de zăpadă. Mantia argintie a iernii se asociază, în aceste regiuni, cu relieful pitoresc și cu vegetația alcătuită predominant din păduri de conifere. Rezultă, astfel, peisaje spectaculoase care încântă ochii și bucură sufletele drumeților.

În Masivul Rarău, privirile trecătorilor sunt atrase de Pietrele Doamnei, stânci uriașe de 70 de metri inaltime, situate la altitudinea de 1634 metri. Semețe și fascinante, acestea au dat naștere la o serie întreagă de legende care circulă și astăzi printre locuitorii zonei. Cea mai cunoscută dintre acestea spune că Elena, soția domnitorului Petru Rareș, în timpul unei incursiuni a turcilor pe aceste meleaguri, s-a ascuns împreună cu fiul său într-o peșteră unde au început să se roage pentru a fi salvați de furia atacatorilor.  În apropierea acestei peșteri, se afla ascunsă averea domnitorului. Urmare a rugăciunilor soției și fiul domnitorului, la un moment dat, s-a auzit un zgomot foarte mare. Erau stâncile care au căzut de pe munte, îngropându-i pe atacatori, dar și averea domnitorului. De atunci, blocurile mari de rocă au primit denumirea de Pietrele Doamnei. De-altfel, Munții Rarău au primit denumirea aceasta tot din timpul vieții lui Petru Rareș, de la numele acestui domnitor.

Pietrele Doamnei fascinează în orice anotimp cu deosebire în anotimpul rece când frumusețea lor este sporită de mantia argintie care învăluie Masivul Rarău, cum se întâmplă în aceste zile.

Sursă foto: Costel Rotari-Facebook

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, copac, munte, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, plantă, nor, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer, munte, nor, plantă, în aer liber şi natură

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Predominant însorit
Predominant însorit
8°C
Vânt: 14 km/h V