CULTURĂ

ICR organizează Retrospectiva anului editorial românesc 2023

Distribuire articol:

„Institutul Cultural Român organizează, de Ziua Națională a Lecturii, joi, 15 februarie 2024, începând cu ora 12.00,  „Retrospectiva anului editorial românesc 2023. În cadrul evenimentului, cinci invitați vor prezenta cele mai relevante apariții editoriale din 2023 de pe piața de carte din România.

Evenimentul va fi deschis de Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, și Dana Ionescu, directoarea CENNAC, iar discuțiile vor fi moderate de scriitorul și jurnalistul Florin Iaru.

Programul se va desfășura într-o succesiune de cinci intervenții din partea invitaților, urmate de o discuție la care sunt invitați să ia cuvântul traducătorii participanți.

Criticul și istoricul literar Paul Cernat va prezenta cărțile din domeniul non-ficțiune, criticul literar Cosmin Ciotloș va vorbi despre volumele de poezie, scriitoarea Adina Rosetti va analiza realizările din sfera literaturii pentru copii și tineret, Șerban Axinte, poet și cercetător științific, va pune în discuție aparițiile notabile din proza scurtă, iar Cezar Gheorghe, critic de film și publicist, va vorbi despre volumele de proză ale anului anterior.

Aflat la cea de-a doua ediție, Retrospectiva anului editorial românesc este un program anual conceput pentru a oferi traducătorilor prilejul să își consolideze informațiile despre aparițiile editoriale românești recente și să ia contact nemijlocit cu profesioniști din sfera cărții.

Centrul Naţional al Cărţii și-a propus să creeze și să consolideze astfel un cadru în care traducătorii din literatura română din întreaga lume să se cunoască şi să discute despre cum se poate dezvolta impactul literaturii române în străinătate.” (sursa- ICR)


Distribuire articol: