Il Giornale: Franța acordă bani ONG-ului care transportă migranții în Italia

Parisul sfidează Italia în două mişcări. Primăria capitalei franceze i-a conferit cetăţenia de onoare Carolei Rackete, după manevrele sale în portul din Lampedusa aflată la comanda unei nave cu 42 de migranţi la bord şi şi-a deschis portofelul pentru a subvenţiona noi misiuni pentru salvările pe mare de către SOS Mediterana, scrie Il Giornale , citat de Rador. 

 Consiliul de la Paris a votat pentru „o contribuţie de 100.000 de euro către SOS Mediterana pentru o nouă campanie de salvări pe mare” care au loc în porţiunea care desparte Italia de Libia. O mişcare care ar putea reporni operațiunile ONG-ului.

Critici dure în lumea politică italiană pentru această alegere a Consiliului parizian: „Citesc şocat că Primăria din Paris a decis să aloce 100.000 de euro pentru SOS Mediterana pentru a contribui la recuperarea clandestinilor în Marea Mediterană. Apoi, imigranţii ilegali sunt luaţi şi nu sunt transportaţi la Paris, care finanţează aceste activităţi de susţinere a traficanţilor de persoane, ci în Italia. Propun ca de acum toţi cei care vor fi luaţi de aceste organizaţii non-guvernamentale, finanţate de Primăria din Paris, să fie dirijate imediat spre Paris sau spre Franţa, în orice caz. Aceşti domni fac pe demagogii pe spatele altor ţări. Îi finanţează pe cei care ajută traficul de persoane şi descarcă clandestinii în Italia. Ruşine pentru Primăria din Paris, care se comportă în această manieră ilegală şi temerară”.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.