DIN TRANSILVANIA

Ilie Bolojan: Avem un început de an școlar neobișnuit

În condiţiile epidemiei de coronavirus, deschiderea de an școlar a fost altfel de cum eram înainte obișnuiți, menționează primarul municipiului Oradea, care a spus că a verificat, ieri şi alaltăieri, cum a început noul an școlar în învățământul preuniversitar orădean.

Ilie Bolojan: M-am asigurat că cei peste 40.000 de elevi care sunt înscriși la grădiniţele, şcolile şi liceele din Oradea sunt primiți în condiții corespunzătoare: spații curate, dezinfectanţi şi măști, dotări pentru transmiterea cursurilor online.

În câteva școli și grădinițe se mai lucrează din fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor: Dacia, Generală 11, Ghibu.

Mulțumesc celor 4000 de colegi care asigură predarea şi buna funcționare în școlile orașului pentru organizarea în bune condiții a acestui început neobișnuit de an școlar.

Compania de transport local a distribuit 27.000 de carduri pentru transportul gratuit al elevilor.

Prezenţa de peste 90% în primele două zile a elevilor la școli și licee a arătat că, deși există unele rezerve față de mersul la ore, majoritatea elevilor și părinților şi-au dorit reluarea cursurilor.

Mult succes în noul an școlar tuturor elevilor!

foto: pagină Facebook Ilie Bolojan.