DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Ilie Bolojan, către Elena Lasconi, noul primar din Câmpulung Muscel: Aveți un buget de salarii mai mare decât Primăria Oradea

Elena Lasconi, noul primar ales al orașului Câmpulung Muscel, a explicat, la Digi24, cum vede administrația locală și ce dorește să schimbe în cadrul Primăriei. Ea spune că au fost făcute angajări “pe bază de pliculeț, nepotisme”. „Sunt o grămadă de fini, de cuscrii și se moștenesc funcțiile”, a mai afirmat aceasta.

Ilie Bolojan, noul președinte ales al Consiliului Județean Bihor, a sfătuit-o pe Elena Lasconi să-și administreze cu atenție veniturile și bugetul, astfel încât să poată face investiții. Noul edil ales din Câmpulung Muscel spune că Primăria pe care o va conduce are un buget de 20 de milioane de euro, din care 14 milioane de euro se duc pe salariile angajaților. Bolojan a precizat că acest buget al salariilor este mai mare decât cel al Primăriei Oradea, care are un număr mai mare de locuitori, 200.000.

Elena Lasconi, primarul ales al orașului Câmpulung Muscel: „Primul lucru pe care o să-l fac va trebui să vorbesc cu toți angajații Primăriei, să-i cunosc. Contactele mele cu angajații Primăriei au fost la fel ca ale oricărui cetățean și nu mi-a plăcut să mă duc să plătesc taxe și să văd figuri încruntate și supărate de parcă cine știe ce rău le-am făcut. Lucrurile astea ar trebui să se schimbe.

În primul rând, angajații primăriei ar trebui să-i aștepte pe oameni cu zâmbetul pe buze, ca să nu mai spun că toți cei care lucrează în primărie ar trebui să fie niște oameni profesioniști, nu așa cum s-a întâmplat până acum, angajări făcute pe bază de pliculeț, nepotisme, sunt o grămadă de fini, de cuscrii și se moștenesc funcțiile din Primăria din Câmpulung. Dacă iese cineva la pensie, vezi că trebuie să vină fiul sau nepotul, sau finul.

Lucrurile astea trebuie să se schimbe. Cei care sunt de bună-credință vor găsi în mine un partener.