ECONOMIC

Ilie Bolojan: lucrări de peste 20 de milioane de euro, pentru modernizarea spitalelor din Oradea

Săptămâna trecută au început lucrările de pregătire a terenului pentru extinderea Unitații de primiri urgențe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, urmând ca de luni, 28 ianuarie 2019, să înceapă lucrările propriu-zise pentru realizarea piloţilor pe care se va sprijini fundaţia viitoarei clădiri.

Construcția va fi structurată astfel: demisol (care cuprinde extindere și modernizare UPU), parter (care va fi ocupat de un laborator robotizat, farmacie și sterilizare) și etajul I (unde va fi amenajat amfiteatrul cu 175 de locuri, vestiarele și birouri UPU).

Valoarea totală a proiectului este de 25.257.117, 77 lei cu TVA inclus, din care contribuția Ministerului Sănătății printr-un împrumut de la Banca Mondială este de 51,3%, respectiv 12.961.341,27 lei, iar contribuția bugetului local este de 48,7%,  adică 12.295.776, 50 lei.

Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni.

,,Pe lângă acest proiect de realizare a clădirii pentru extinderea unității de primiri urgențe și pentru laborator, mai avem o serie de investiții prevăzute la cele două spitale din Oradea. Cele mai importante proiecte vizează reabilitarea termică a Spitalului Județean și a Spitalului Municipal, ceea ce înseamnă practic o reabilitare totală a acestor clădiri. Vom avea doi ani importanți în ceea ce privește modernizarea spitalelor, cu lucrări de peste 20 de milioane de euro, care la final vor face să avem condiții incomparabil mai bune și capacitate mai bună de a trata pacienții în spitalele din Oradea”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber