DIN TRANSILVANIA

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, vrea refacerea imediată a clădirii Episcopiei Greco-Catolice

,,Unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic, emblemă a orașului, a fost distrus în mare măsură de un incendiu devastator în această seară. Întreg orașul este emoțional afectat de pierderea acestei clădiri impresionante.
Primăria Oradea împreună cu Episcopia Greco-Catolică va deschide luni un cont pentru strângerea de fonduri în vederea refacerii acestui monument simbol al orașului. Primăria Oradea se va implica financiar în acest efort de reconstrucție a Palatului Episcopal Greco-Catolic.
Mulțumim pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana care au acționat în forță și cetățenilor pentru implicare”, a menționat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Clădirea Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a fost cuprinsă aseară de flăcările unui incendiu, care a avansat extrem de rapid în câteva ore. Pagubele sunt uriașe. Clădirea era una de referință, recent reabilitată.  Înainte a fost sediul Bibliotecii Județene Bihor.