DIN TRANSILVANIA

Iluminat ecologic în școlile clujene

Un sistem modern de iluminat a fost implementat la Școala Ion Creangă. Proiectul a fost susținut de compania E.ON România. Noul sistem e mult mai eficient energetic și au o durată de viață mai îndelungată.

“Am participat astăzi, la Școala gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca – unde învață peste 1000 elevi – la recepția proiectului „Energie în școlile copilăriei”, finanțat de compania E.ON România. Ca urmare a derulării acestui proiect, sistemul de iluminat al școlii a fost modernizat prin înlocuirea corpurilor tradiționale cu noi corpuri de iluminat, ecologice, cu tehnologie led” a menționat primarul Emil Boc.

Noile corpuri de iluminat aduc o economie semnificativă de electricitate, având de asemenea o durată de viață extinsă și o luminozitate superioară iluminatului clasic. De asemnea, sistemul instalat contribuie la reducerea emisiilor CO2 din atmosferă.
Astfel de sisteme moderne de iluminat au fost implementate și la alte școli din municipiu de către Primăria Cluj-Napoca, utilizând fonduri europene.

La eveniment au luat cuvântul doamna Anca Dragu, Director General Adjunct E.ON România și doamna Camelia Sîncrăian Pop, director al Școlii gimnaziale „Ion Creangă” Cluj-Napoca.

Un număr de 63 de școli din 18 județe beneficiază de astfel de sisteme de iluminat moderne, în urma inițiativei companiei din 2012. Până acum, finanțarea asigurată de E.ON în acest scop a fost de 3,5 milioane de euro, de care beneficiază 40.000 de copii.