EDUCAŢIE/CULTURĂ

Imagini aeriene cu o capră neagră, surprinsă într-un gol alpin din Munții Rodnei

Pe pagina de Facebook a Parcului Național Munții Rodnei au fost publicate mai multe fotografii aeriene cu o capră neagră într-un gol alpin, în mijlocul bujorilor de munte.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Ele se se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni, notează sursa citată. 

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Potrivit evaluărilor anuale, în Parcul Național Munții Rodnei trăiesc aproximativ 130 de capre negre.

 

Este posibil ca imaginea să conţină: iarbă, copac, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, plantă, iarbă, în aer liber şi natură