LIFESTYLE

Imagini de basm din Parcul Natural Gradiștea Muncelului-Cioclovina. VIDEO

de Mihai Sărmășan

Parcul Natural Gradiștea Muncelului-Cioclovina  este o arie naturală protejată al cărei scop îl constituie protecţia și conservarea unor ansambluri peisagistice în care interacţiunea activităţilor umane cu natura de-a lungul timpului a creat zone distincte, cu o mare valoare peisagistică, culturală și biologică.

Parcul este destinat gospodăririi durabile a resurselor naturale, conservării peisajului și tradiţiilor locale, precum și încurajării turismului bazat pe aceste valori, el fiind situat în vestul țării, pe raza județului #Hunedoara, în zona Munților Șureanu. Zona ne apare de un vădit interes turistic și prin accea că ea înglobează o regiune montană de mare atracţie pentru iubitorii de drumeţie unde, alături de vestigiile trecutului, întâlnim un peisaj natural de neîntrecută frumuseţe.

Iarna în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina din cadrul Romsilva

Imagini de basm din Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina într-un film scurt realizat de Tudor și Ioan Ghira.Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului #Hunedoara, în zona Munților Șureanu.Credit video: Tudor Ghira și Ioan Ghira*****Winter in Grădiștea Munceului – Cioclovina Nature Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #GrădișteaMuncelului #Cioclovina

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 15 ianuarie 2019

În cuprinsul parcului se găsesc șase rezervații și monumente ale naturii: Complexul carstic Ponorici – Cioclovina, Peștera din V. Călianului, Peștera Șura Mare, Peștera Tecuri, Punctul fosilifer Ohaba Ponor, Cheile Crivădei, Dealul și Peștera Bolii.

sursa video: Facebook ROMSILVA