LIFESTYLE

Imagini extraordinare cu capturarea unui râs. VIDEO

de Mihai Sărmășan

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului internațional LIFE Lynx prin care se urmărește salvarea populației de râs din Slovenia, Croația și Italia. Exemplarul de râs este unul sănătos și bine dezvoltat, cu o vârstă de circa 5 ani și o greutate de aproximativ 20 de kilograme.

Proiectul este coordonat de Serviciul Forestier Sloven și este susținut de Ministerul Mediului din România, facilitând implementarea activităților din proiectul european în țara noastră.

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – ACDB – este organizația responsabilă de proiect din România, iar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva colaborează în acest proiect, în baza unui protocol semnat la începutul lunii decembrie a anului trecut.

România are o populație sănătoasă de râs și este considerată ca sursă principală pentru refacerea genetică a populației de râs din Slovenia, Croația și Italia, unde populația acestui prădător este în declin genetic.

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice este o organizație non-guvernamentală implicată în cercetarea și conservarea faunei sălbatice din România, în principal cele trei specii de carnivore mari, urs, lup și râs.

sursa: ROMSILVA