LIFESTYLE

Imagini rare cu o haită de lupi ieșită la vânătoare într-o pădure din Vrancea. Video

Haită de lupi ieșită la vânătoare într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea surprinsă la primele ore ale dimineții de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, adăpost și hrană, necesare pentru un habitat sănătos, inclusiv pentru carnivore mari, precum lupul.

În România, pădurile asigură adăpostul pentru una din cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.

Haitele de lupi pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, lupii pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Când vânează, lupii folosesc diferite tactici, de la învăluirea pe flancuri până la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.

Lupii au simțuri foarte dezvoltate, mirosul, auzul și văzul, permițându-Ie să vâneze ziua și noaptea.

Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită, organizată pe baza unei ierarhii clare, și are un rol esențial în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Sunt prădători eficienți, discreți și șireți, rar fiind văzuți în libertate.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a PădurilorRomsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri

În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Haită de lupi în Parcul Natural Putna Vrancea din cadrul Romsilva

Haită de lupi ieșită la vânătoare într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea surprinsă la primele ore ale dimineții de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, adăpost și hrană, necesare pentru un habitat sănătos, inclusiv pentru carnivore mari, precum lupul.În România, pădurile asigură adăpostul pentru una din cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.Haitele de lupi pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, lupii pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Când vânează, lupii folosesc diferite tactici, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.Lupii au simțuri foarte dezvoltate, mirosul, auzul și văzul, permițându-Ie să vâneze ziua și noaptea. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită, organizată pe baza unei ierarhii clare, și are un rol esențial în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Sunt prădători eficienți, discreți și șireți, rar fiind văzuți în libertate. Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduriÎn parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.*****Pack of wolves searching for pray into a forest from Putna Vrancea Natural, in Vrancea county, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #nature #Putna #Vrancea

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 21 februarie 2019

sursa: Regia Națională a Pădurilor Romsilva