LIFESTYLE

Imagini rare cu un râs frumos ieșit la vânătoare în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului. VIDEO

de Mihai Sărmășan

Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Prădători foarte eficienți, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Are un teritoriu de cel puțin o mie de hectare. Râșii au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Râs ieșit la vânătoare într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului din cadrul Romsilva

Un râs frumos ieșit noaptea la vânătoare a fost filmat într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva.Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate. Prădători foarte eficienți, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Are un teritoriu de cel puțin o mie de hectare. Râșii au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.Populația de râs din #România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din #Europa.Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.Parcul are o fauna bogată, cu numeroase specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, vulpea, mistrețul, cerbul sau căpriorul și jderul, precum și numeroase specii de pești, păsări și nevertebrate.Pnscc Pnscccredit video: Ifca Nicusor, Parcul Național #Semenic – Cheile Carașului*****Beautiful lynx hunting in night into a forest from Cheile Carașului – Semenic National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #CheileCarașului #Caraș #România #Silvicultură #Păduri #Forests

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 22 ianuarie 2019

Populația de râs din #România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din #Europa.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului are o fauna bogată, cu numeroase specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, vulpea, mistrețul, cerbul sau căpriorul și jderul, precum și numeroase specii de pești, păsări și nevertebrate.

 

credit video: Ifca Nicusor, Parcul Național #Semenic – Cheile Carașului