ACTUALITATE

Imagini rare, din Parcul Natural Vânători Neamț, cu al doilea pui de zimbru născut în libertate. Video

O nouă veste bună de la Parcul Natural Vânători Neamț, un al doilea pui de zimbru născut în această primăvară fiind surprins într-o pădure între Agapia și Sihla, în mijlocul unei turme de zimbri liberi.

Imaginile au fost surprinse de către Ștefan Nemțeanu, în timp ce monitoriza zimbrii aflați în libertate în parcul administrat de Romsilva. În imagini, puiul de zimbru este aproape acoperit de iarba înaltă.

Parcul Natural Vanatori Neamt este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Timp de două secole, zimbrul a dispărut fin fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț. După șase ani, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

credit video: Ștefan Nemțeanu

*****

A second new born European Bison this year in Vânători Neamț Natural Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and six years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons.

#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor#Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Al doilea pui de zimbru născut în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

O nouă veste bună de la colegii noștri de la Parcul Natural Vânători Neamț, un al doilea pui de zimbru născut în această primăvară fiind surprins într-o pădure între Agapia și Sihla, în mijlocul unei turme de zimbri liberi.Imaginile au fost surprinse de colegul nostru Ștefan Nemțeanu, în timp ce monitoriza zimbrii aflați în libertate în parcul administrat de Romsilva. În imagini, puiul de zimbru este aproape acoperit de iarba înaltă.Parcul Natural Vanatori Neamt este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.Timp de două secole, zimbrul a dispărut fin fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț. După șase ani, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. credit video: Ștefan Nemțeanu***** A second new born European Bison this year in Vânători Neamț Natural Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and six years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor#Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 31 mai 2018

sursa: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva