LIFESTYLE

Imagini spectaculoase cu luna. Un meteorit a căzut pe lună chiar în timpul eclipsei.VIDEO

Imagini rare au fost suprinse de o echipă de pasionați de astronomie din România. În timpul eclipsei totale de lună, din noaptea de 20 spre 21 ianuarie, un meteorit a lovit suprafața lunii.

Pasionații de astronomie care au urmărit așa numita „SuperLună sângerie a lupului” au avut parte de încă un eveniment rar. În timpul eclipsei, un meteorit a lovit suprafața satelitului natural al Pământului.

Se pare că în timpul eclipsei de ieri a avut loc , în jurul orei 04 41 UT, un impact al unui corp străin cu suprafața lunară. El a fost înregistrat pe camera noastră de unghi îngust, care monitoriza eclipsa cu imagini la fiecare 10s. Impactul, sub forma unui flash pe imagini, a fost înregistrat și de alți astronomi amatori de pe alte continente. Cei care au imagini din intervalul respectiv sunt rugați să studieze amănunțit imaginile. Fotografiat pe 6D & Takahashi TSA102 @ 816mmCer senin tuturor!

Publicată de ia cu stele pe Marţi, 22 ianuarie 2019

Eclipsa îa inceput la ora 4:36, când Luna a intrat în penumbra Pământului, însă schimbări pe discul acesteia vau putut fi remarcate de când intrat în umbră, adică începând cu ora 5:34. La acel moment, satelitul natural s-a aflat înspre vest la 20 de grade înălţime faţă de orizont. Faza de totalitate, când discul Lunii a fost mai întunecat decât de obicei, a inceput la ora 06:41 şi a avut maximul la ora 07:12. Faza s-a încheiat la ora 07:43.