LIFESTYLE

Imagini spectaculoase cu o haită de lupi într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. Video

Imagini spectaculoase cu o haită de lupi într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea, într-o filmare realizată cu ajutorul camerele de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.

Lupii animale sunt carnivore care trăiesc în haite și au un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Este un animal foarte șiret și rar poate fi văzut în libertate.

Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.

Folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.

Haită de lupi într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea din cadrul Romsilva

Imagini spectaculoase cu o haită de lupi într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea, într-o filmare realizată cu ajutorul camerele de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.Lupii animale sunt carnivore care trăiesc în haite și au un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Este un animal foarte șiret și rar poate fi văzut în libertate.Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduri*****Wolfpack into a forest in Putna Vrancea Nature Park, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #nature #Putna #Vrancea

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 27 martie 2019

În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul.

Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduri.

sursa: Regia Națională a Pădurilor Romsilva