LIFESTYLE

Imagini superbe cu o capră neagră într-un parc național din România. VIDEO

de Mihai Sărmășan

Imaginile au fost surprinse în Parcul Național Domogled-Valea Cernei cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

capră neagră într-o pădure din Parcul Național Domogled – Valea Cernei din cadrul Romsilva

Imagini superbe cu o capră neagră filmată de aproape într-o pădure din Parcul Național Domogled-Valea Cernei cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Pădurile Parcului Național Domogled – Valea Cernei asigură unei faune bogate condițiile de hrană, liniște și adăpost.Parcul Național #Domogled – Valea Cernei, situat în sud-vestul României, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.*****Chamois into a forest in Domogled – Valea Cernei National Park, in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #Domogled #Păduri

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 24 mai 2019

Pădurile Parcului Național Domogled – Valea Cernei asigură unei faune bogate condițiile de hrană, liniște și adăpost. Parcul are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.