ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

„Împreună învingem pandemia! Ce conţine vaccinul?”, campanie de comunicare a Guvernului României

Premierul Florin Cîţu a lansat astăzi campania de comunicare „Împreună învingem pandemia! Ce conţine vaccinul?”, realizată de Guvern, cu sprijinul UNICEF şi al organizaţiilor partenere.

„Venim cu o abordare bazată pe emoţie, pentru că vaccinarea nu înseamnă doar statistici, ci este un bun comun de care avem nevoie pentru revenirea la normalitate. Fiecare român care încă nu s-a vaccinat ar trebui să se gândească la ce-i lipseşte, la cum i se va schimba viaţa dacă s-ar vaccina: să-şi vadă mai des părinţii, copiii să se întoarcă la şcoală, să meargă în concediu fără teamă”, a afirmat şeful Executivului.

Conceptul creativ al campaniei de comunicare are la bază întrebarea „Ce conţine vaccinul?”. Într-un videoclip postat pe pagina sa oficială de socializare (https://fb.watch/5LaPxI9ckq/), premierul oferă un răspuns acestei întrebări şi îi invită pe membrii Guvernului, precum şi pe români, să vină cu propriul răspuns. De asemenea, provocarea a fost adresată coordonatorilor campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă şi Andrei Baciu.

În cadrul campaniei de comunicare vor fi difuzate, cu sprijinul mass-media, 11 spoturi: trei cu o abordare generală şi opt care ţintesc diferite categorii sociale precum elev, bunică, mamă, turist, tânăr.

Primele patru spoturi difuzate în următoare lună sunt disponibile aici:

Campania de informare a fost realizată fără costuri din partea Guvernului, conceptul creativ şi producţia fiind donate de partenerii campaniei. Spoturile vor fi difuzate o perioadă de şase luni cu sprijinul mass-media şi al Consiliului Naţional al Audiovizualului, iar în mediul online, promovarea va fi realizată de compania Google.

„Avem nevoie de toată lumea în această campanie. Oricine poate convinge pe altcineva să se vaccineze. Este un efort al nostru, al tuturor, doar împreună învingem această pandemie. Ne vaccinăm în număr cât mai mare şi ne recâştigăm viaţa dinainte. România, hai că se poate!”, a punctat prim-ministrul.