ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

În Anul Centenarului, elevii din Sighetu Marmației și de pe Valea Bârgăului promovează tradițiile populare

Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Tiha Bârgăului au desfășurat, săptămâna trecută, Programul national ,,Școala Altfel”. Printre numeroasele activități interesante care au prins viață de-a lungul săptămânii, s-a numărat și spectacolul artistic desfășurat în cadrul parteneriatului ,,Tradiții si obiceuri specifice zonei Bîrgăului si Maramureşului” la care au participat, alături de elevii și profesorii Școlii Gimnaziale din Tiha Bârgăului, elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița Bîrgăului și Școala Gimnazială Nr.5 Sighetul Marmației.

După ce oaspeții din Sighet au ajuns la Tiha Bârgăului și au vizitat școala de aici, în sat a avut loc o paradă a portului popular din cele 2 zone (Bârgău și Sighet) și mai apoi un spectacol folcloric de cantece si dansuri populare. După spectacol, elevii și profesorii din Maramureș au vizitat statiunile montane Piatra Fântânele și Colibita.

,,Scopul acestui parteneriat este promovarea tradițiilor specifice celor două zone istorice în  anul Centenarului si a potentialului turistic al Văii Bâgaului și zonei istorice a Maramuresului. Acest parteneriat nu ar fi fost posibil fără sprijinul acordat de cele două primării bistritene” a declarant pentru Mesagerul de Bistrița-Năsăud, Monica Artene directorul Școlii Gimnaziale din Tiha Bârgăului.