În câţiva ani, coborâm la o populaţie de sub 19 milioane de locuitori. România pierde anual 140.000 de locuitori.

Sporul natural negativ şi migraţia românilor în străinătate sunt cele două fenomene care continuă să conducă la scăderea populaţiei, astfel că, până la următorul recensământ, populaţia României va scădea sub nivelul de 19 milioane de persoane.

,,Avem un deficit natural de aproape 70.000 de persoane şi un deficit din zona de migraţie tot de circa 70.000 de persoane – mai scăzut decât în anii trecuţi –, dar, per total avem o scădere a populaţiei cu 140.000 de persoane în ultimul an. Dacă ar fi să facem o proiecţie simplistă, vom vedea că în următorii 4- 5 ani populaţia va scădea sub 19 milioane de persoane. Aşteptăm cu toţii rezultatele recensământului din 2021”, a spus Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, în cadrul unui eveniment organizat azi de instituţie pe tema evoluţiilor demografice.

Populaţia României a ajuns la 19,6 milioane de persoane în 2017, potrivit datelor de la Statistică. Anul trecut, România a pierdut 69.279 de persoane numai din sporul natural negativ (în 2017 s-au născut 191.496 de copii şi au decedat 260.775 de persoane), la care se adaugă locuitorii „pierduţi“ pentru că au emigrat temporar sau definitiv în altă ţară.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.