EDUCAŢIE/CULTURĂ

În lipsa unui anunț clar de la Ministerul Educației, unii profesori stau acasă, alții merg la școală

Ministerul Educației a anunțat suspendarea cursurilor în școli în perioada 11-22 martie 2020, dar, în comunicatele oficiale, a uitat să facă precizări clare despre ceea ce ar urma să facă profesorii în această perioadă: se prezintă la școală sau nu? Dacă ne luăm după logică, cursurile fiind suspendate din cauza prevenirii răspândirii coronavirusului, ar însemna că profesorii pot să stea liniștiți acasă.

Însă, în cadrul unei videoconferințe cu inspectorul general și inspectorul general adjunct a ministrului Educației Monica Anisie, aceasta din urmă ar fi anunțat că profesorii sunt în activitate și că vor primi salariile integral în luna martie. Cel puțin acest lucru reiese de pe mai multe grupuri de Facebook ale profesorilor, căci oficial, site-ul Ministerului deși anunță ce a discutat ministrul cu inspectorii generali, dacă profesorii merg sau nu la școală în aceste zile, nu se specifică nimic.

De la acest anunț, în țară a apărut un adevărat haos: în timp ce unele inspectorate școlare au anunțat că profesorii stau acasă, altele i-au chemat pe aceștia la școală. Au fost situații în care inspectoratele școlare au lăsat acest lucru la latitudinea Consiliilor de Administrație ale școlilor, ca de exemplu, în Bistrița-Năăsud, astfel încât, în aceste județe, profesorii din unele școli staua casă, alții merg să facă prezența la școală.

Astfel, pe grupul de Facebook- Învățământ Preuniversitar, profesorii scriu că în București și în județe precum Tulcea, Bacău, Brăcila, profesorii spun că vor sta acasă, profesori din alte jduețe precum: Suceava, Maramureș, Covasna, Harghita sau Cluj, spun că li s-a cerut să fie prezenți mâine la școală.