ACTUALITATE

În perioada 2 aprilie – 8 iunie 2018, selecție rezerviști voluntari ai Armatei României. În Bistrița-Năsăud sunt disponibile 223 posturi

Centrul Militar Județean Bistrița-Năsăud anunță că procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României continuă în anul 2018 cu o nouă etapă de recrutare a candidaţilor pentru încadrarea funcţiilor de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi-gradaţi rezervişti voluntari, care se desfăşoară în perioada 2 aprilie – 8 iunie.

Pentru anul 2018, în unităţile militare din garnizoanele Bistriţa şi  Prundu Bârgăului sunt disponibile un număr de 223 de posturi, dintre care 37 pentru ofiţeri, 3 pentru maiştri militari, 56 pentru subofiţeri şi 127 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

Procedurile de recrutare a rezerviştilor voluntari se desfăşoară în baza Legii nr. 270 din 10 noiembrie 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia. Rezerviştii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate.

În vederea înscrierii în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru a completa cererea de înscriere având asupra lor următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie;
  • permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Recrutarea candidaţilor se desfăşoară zilnic, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30 (miercuri, între orele 10.30 – 18.30).