POLITICĂ

În urma verificărilor Corpului de Control al premierului, doi consilieri ai ministrului Vlad Voiculescu au părăsit Ministerul Sănătății

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a demisionat din funcție. De asemenea, Sânziana Sumbasacu, consilier personal la Ministerul Sănătăţii, şi-a dat demisia.

Sînziana Sumbasacu a fost responsabilă de caravana #DanBarnaPresedinte din partea PLUS în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

Cele două demisii vin în contextul scandalului iscat de bazele de date pe care Vlad Voiculescu le-a făcut publice şi după ce premierul Florin Cîţu a decis să trimită Corpul de Control la ministerul Sănătăţii.

Bogdan Oprea nu a detaliat motivele demisiei, însă a salvat aparenţele, având cuvinte de laudă despre Vlad Voiculescu. Fostul purtător de cuvânt al ministrului Sănătăţii ocupa această funcție de doar două luni, din luna ianuarie a acestui an.

„De astăzi revin exclusiv la cariera mea didactică, de cercetare și la proiectele de voluntariat care m-au îmbogățit atât de mult sufletește în ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sănătății încetează, îi mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toată această perioadă și pentru prietenie și-i doresc mult succes în procesul de reformă atât de necesar pe care și l-a asumat cu curaj ”, a transmis public Bogdan Oprea.

Acesta demisionează în plin scandal legat de publicarea de către MS a datelor referitoare la pandemia de COVID-19 şi la vaccinare.