ACTUALITATE

În Vlad Voiculescu: 2017, 75% dintre români spuneau că lucrurile în România merg într-o direcție greșită

În 2018 un raport al Băncii Mondiale ne arată negru pe alb cam cât de greșită e direcția prin cifrele dezastrului care ne așteaptă, precizează fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Indexul Capitalului Uman (Human Capital Index -HCI) măsoară care sunt șansele unui copil născut azi să ajungă peste 18 ani să aibă o sănătate bună și o educație completă astfel încât să fie productiv pentru societate, să poată, cu alte cuvinte, duce ceea ce îndeobște numim o viață decentă. Iar în România șansele sunt de 60% – adică 6 din 10 copii născuți azi vor fi productivi pentru România peste 18 ani din cauza sistemelor de educație și de sănătate precare.

“Și aici suntem ultimii din Uniunea Europeană și suntem pe locul 67 din 157 de țări incluse în studiu la nivel mondial la egalitate cu Azerbaidjan, sub Albania, Vietnam sau Bahrain.Gândiți-vă la 10 copii pe care îi cunoașteți și imaginați-vă că la 18 ani doar 6 din ei vor avea o educație și o sănătate care să le permită să contribuie pe deplin în societate. Asta ne așteaptă dacă nu facem ceva să schimbăm cele două sisteme vitale pentru viitorul nostru”, a mai menţionat fostul ministru.

sursa: http://bit.ly/2IROylX