POLITICĂ

Înainte de moțiunea de cenzură, Dăncilă promite bani parlamentarilor PSD. Daniel Suciu nu se lasă mai prejos

Marți, Viorica Dăncilă a fost înregistrată în timp ce le spunea parlamentarilor PSD de ce nu trebuie să treacă moțiunea de cenzură și ce se poate întâmpla dacă aceasta trece. În înregistrarea audio, intrată în posesia jurnaliștilor de la Newsweek România,  Dăncilă le promite bani parlamentarilor partidului de guvernământ, dacă moțiunea nu trece, lucru întărit și de vicepremierul Daniel Suciu: ,Vreau ca toți care nu au plecat și nu au cedat și nu s-au lăsat păcăliți, vreau să simtă că votul lor contează. Vreau, ca în special, în special, atunci când discutăm, de exemplu, de proiectul de buget pe anul viitor, vreau ca ai mei colegi deputați pentru județele lor să aibă un cuvânt de spus. Și eu sunt garanția că lucrurile se întâmplă (…)”.

Acești bani promiși parlamentarilor PSD pentru localitățile de unde provin ar urma să fie dați prin ordonanță de urgență vineri, dacă guvernul va rezista moțiunii de cenzură.

Premierul le-a mai spus parlamentarilor puterii, conform înregistrării care circulă deja în mass-media naționale, că miza moțiunii o reprezintă, de fapt, dosarele, secția specială și numirea procurorilor, lăsând să se înțeleagă că, în cazul în care moțiunea trece, unii aleși de la actuala putere ar putea avea probleme în justiție: ,,Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Dăncilă.

Dăncilă a anunțat totodată că PSD nu va vota la moțiune: „La moțiune noi nu vom vota. S-a luat decizia în Comitetul Executiv Național. Nu vom vota pentru a nu exista suspiciuni care cum a votat. Că a votat ăla, că ăla a trădat, că ăla nu a votat. Dacă cineva din sală crede că vrea să voteze la moțiune sau să plece, eu cred că este corect să-mi spună acum. Eu nu cred în ceea ce afirmă Orban sau Ponta că vor mai pleca de la PSD nu știu câți. Eu nu cred că de la PSD vor mai pleca. Dimpotrivă, am convingerea că la PSD se vor întoarce… pentru că nu văd ce poate să le ofere ceilalți. Toți îl cunoaștem pe Victor Ponta (…). În partidul acesta am avut parte de multă trădare de-a lungul timpului. Noi nu am avut nevoie de dușmani, am fost propriii noștri dușmani. (…)„Indiferent de situație vom merge înainte. Dar cred că cine trădează nu mai are ce să caute…”

Cineva a trădat însă, se pare, cu înregistrarea care a ajuns la presă!