OPINII

ÎNAINTE DE TOATE SUNTEM ROMÂNI…

de Amalia Pop

Haosul creat de puterea politică aflată la guvernare și de încropita coaliție PSD-ALDE este în mod evident un haos intenționat, o criză ce vizează destabilizarea politico-economică a țării, fiind dovedit de-a lungul istoriei că astfel de momente de turnură aduc după sine lideri noi și aşa-ziși salvatori ai națiunii. Este lesne de înțeles că toţi prim-miniștri şi miniştrii propuși de baronul PSD Liviu Dragnea sunt doar niște marionete în mâna lui și că momentul lor de glorie este limitat în toate situaţiile, păcat că nu au înțeles și ei asta în momentul în care li s-a propus să accepte o astfel de funcție cu o asemenea responsabilitate.
Era o strategie bine gândită de către „marele șef de trib” DraCnea al cărui scop era unul singur, să conducă țara după propriile reguli fără să ia în calcul o eventuală răzvrătire a supușilor. În stilul tiranic caracteristic unor lideri, precum Ghadafi sau Erdogan, Dragnea  a crezut la momentul respectiv că este un fel de Dumnezeu al PSD-ului și al Romaniei. Dar ce sa vezi ? Chiar și cei care se cred zei pe pământ au deasupra lor un Dumnezeu care le dă peste cap planurile diabolice, vezi exemplul Ghadafi și foarte curând mulți alții ca el. Politica este dură și dacă nu ești corect, orice spui și faci se poate întoarce împotriva ta.
 A-ți vinde țara pentru un capital de imagine în fața unor străini care stau la pândă de sute de ani, gata să atace, este egal cu înfăptuirea unei crime asupra propriului tău neam. Cum este posibil să promiți unor străini, construirea de mega-mosqueei și să accepți vorbirea unei limbi cu care nu te-ai identificat niciodată? Cât de inconștienți suntem să permitem unui astfel de guvern să joace pe degete destinul acestei țări? Este momentul să facem o analiză serioasă în lăuntrul nostru, și să ne focusăm pe viitorul copiilor noștri și cum am dori să fie el. Îi vrem departe de casă, muncind printre străini? Îi vrem vorbind o altă limbă care nu este a strămoșilor lor sau dorim să-i vedem rugându-se în mosqee și nu în biserică.
Nu ar fi ciudat? Incercați să faceți un exercițiu de imagine și vă asigur că nu o să vă placă ceea ce veți vedea.
Înainte de toate suntem români…