Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Alianța 2020 USR PLUS poate candida la europarlamentare

Actualizare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis în urmă cu puțin timp că Alianța 2020 USR PLUS poate candida la europarlamentare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația USR-PLUS în urma respingerii cererii de înregistrare a alianței de către Biroul Electoral Central.

În urma deciziei magistraților ICCJ, Alianța 2020 USR PLUS poate participa la alegerile pentru Parlamentul European!

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Timișoara, că Alianța 2020 USR PLUS a depus contestație la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) față de decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge cererea de înscriere în competiția electorală pe liste comune a celor două formațiuni politice pentru alegerile europarlamentare.

„Nimic nu ne poate opri să ducem mai departe acest proiect. Avem încredere și în justiție, și în statul de drept că va respecta, în primul rând, principiul democrației – acela că fiecare cetățean are dreptul de alege și a fi ales și că va permite acestei oferte electorale să meargă în fața cetățenilor – singurii care pot să decidă într-o democrație dacă acea ofertă electorală e valabilă sau nu.

În momentul în care vom avea această posibilitate, va trebui să corectăm această lege pentru ca, eventual, să existe niște termene mai precise în care o procedură administrativă, birocratică, să poată să fie derulată fără să blocheze o decizie de care depinde aplicarea acestui principiu democratic – de a alege și a fi ales. Asta e situația în care ne aflăm. Vom căuta clarificare la ÎCCJ, aducând și mai multe precizări care să ajute la o decizie dreaptă. Mesajul nostru e că nu vom putea să schimbăm lucrurile în bine singuri, ci o vom face împreună cu toți cei care cred în noi. Vom merge împreună, vom căuta să ne ținem mâinile strânse și la propriu, și la figurat, pentru că știm ce avem de făcut. Cei doi ani care vin sunt importanți pentru România și nimeni nu își poate permite să îi arunce în derizoriu, nici măcar Liviu Dragnea.

Nu o să spun că Liviu Dragnea e cel care a ridicat mâinile celor din BEC, dar e evident modul în care e manipulată informația și se transmit mesajele în societate din partea celor de la putere. E clar că sunt disperați. Suntem într-o zonă de așteptare. Așteptăm o decizie care să ne dea o direcție clară, dar pentru noi un lucru e clar: ne-am luat un angajament și vom căuta mijloacele ca să ne ținem de acest angajament”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat pe ce scor mizează la alegerile europarlamentare, liderul PLUS a răspuns: „Suntem întrebați aproape de fiecare dată ce scor ne propunem. Aș spune că, mai degrabă, important pentru noi e nu atât scorul obținut, ci câți români vor partipa la vot. Cu cât mai mulți români vor partipa la vot, cu atât va fi mai bine pentru România și va fi mai precis pentru alianță ce avem de făcut. Așteptăm votul lor și cu cât mai mulți români vor vota, cu atât va fi mai bine pentru România”.

Liderul PLUS a subliniat că, indiferent de decizia ÎCCJ, legea partidelor are nevoie de niște precizări pentru a nu se repeta situația de față: „Acest dosar e deja depus la ÎCCJ. În următoarele ore sperăm să existe o decizie a datei și orei la care se va lua decizia”.

La conferința de presă a Alianței 2020 USR PLUS la Timișoara au participat Dacian Cioloș, Dan Barna, Dragoș Pîslaru, Cristian Ghinea, Clotilde Armand, Cătălin Drulă, Vlad Gheorghe, Naomi Reniuț, Ramona Strugariu, Gabriela Mirescu, Alin Mituță, Bogdan Deleanu, Anca Majaru și Alex Vărzaru

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.