Featured, ACTUALITATE, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor)

Conform Calendarului Ortodox, la data de 25 mai, creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului. Tot în aceeași zi, este celebrată și ziua eroilor.  Este o sărbătoare mare, notată cu cruce roșie.

Înălțarea Domnului este o sărbătoare cu dată schimbătoare, influențată de ziua în care pică Paștele. Creștinii sărbătoresc Înălțarea în fiecare an, la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi.

În 2023, Paștele a fost pe 16 aprilie, astfel că Înălțarea este sărbătorită pe 25 mai.

Conform Sfintei Scripturi, Iisus Hristos s-a ridicat la cer, în timp ce îi binecuvânta pe ucenicii săi, cărora le-a spus să propovăduiască Evanghelia în toate colțurile lumii. În timpul Înălțării, un nor a apărut și l-a făcut nevăzut pe Mântuitor.

Pentru creștini, Înălțarea Domnului semnifică așezarea lui Iisus Hristos, în dreapta, Tatălui, după ce a fost printre noi, ca om și a trecut prin mai multe chinuri, în apărarea creștinismului.

Faptul că Iisus s-a Înălțat la cer după cele 40 de zile de la Înviere, semnifică speranța credincioșilor în viața după moarte, în liniștea dumnezeiască a sufletului, pe care o pot avea dacă duc o viață plină de smerenie și rugăciune.