ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Inaugurarea Palatului Cultural și a Câmpiei Libertății, în acest weekend la Blaj. Printre participanți, președintele României Klaus Iohannis

Evenimente cu mare încărcătură istorică au loc în acest sfârșit de săptămână la Blaj. Este vorba de inaugurarea oficială a Palatului Cultural și redeschiderea Câmpiei Libertății după lucrările de reabilitare a acestora.

Sâmbătă, 12 mai 2018, evenimentele se vor concentra pe inaugurării Palatului Cultural Blaj. În cadrul ceremoniei de inaugurare, Palatului Cultural i se va acorda premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural ,,Europa Nostra” 2017, la categoria Conservare. De asemenea, va avea loc vernisajul  expoziției de artă fotografică ,,Palatul Cultural din Blaj, între trecut și viitor” și a expoziției de pictură ,,Bolta luminii, între grație și armonie” semnată Horea Cucerzan. Evenimentul se va încheia cu un concert extraordinar susținut de Camerata Regală, orchestră aflată sub Înalt Patronajul Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Duminică 13 mai 2018, va avea loc reinaugurarea Câmpiei Libertății de la Blaj după lucrări ample de reabilitare. Evenimentul va fi însoțit de o paradă a portului tradițional și a personajelor istorice, Târgul meșterilor tradiționali din Județul Alba, Târgul de Fete de la Blaj, Gala Concursului ,,CULTURĂ PENTRU CULTURĂ”, proiect unic în Europa, cu participarea comunităților Județului Alba (gospodăria și gastronomia tradițională din Județul Alba, obiceiuri tradiționale, dansuri, muzică vocală și muzică instrumentală tradițională) și un spectacol extraordinar de folclor,

La manifestări de la Blaj participă și președintele României, Klaus Iohannis, care va sosi la Blaj în jurul orei 16. Domnia sa  va depune o coroană de flori la monumentul ,,Gloria” de pe Câmpia Libertății, apoi va participa la o conferință dedicată Centenarului Unirii și Adunării din 1848 (desfășurată la Colegiul Național ,,Inochenție Micu Clain”) și la inaugurarea Palatului Cultural.

Foto: primariablaj.ro