LIFESTYLE

Încă 450 de migranți au debarcat pe insula italiană Lampedusa. Primarul anunță grevă

Circa 450 de migranţi au debarcat sâmbătă noaptea de pe un vas de pescuit pe insula italiană Lampedusa, informează agenţii de presă italiene preluate de AFP.

Vasul observat în largul insulei era în pericol de naufragiu din cauza vântului puternic; paza de coastă şi poliţia l-au escortat până în portul Lampedusa.

După ce li s-a luat temperatura, migranţii – a căror cetăţenie nu a fost încă stabilită – au fost duşi la un centru de primire unde se aflau deja alţi circa 1000 de refugiaţi; totalul depăşeşte cu mult capacitatea maximă. Conform unor ştiri din presa italiană, de vineri, pe insulă au ajuns circa 30 de bărci mici, majoritatea plecate din Tunisia, cu circa 500 de migranţi. Foto: the Globe Post.

Primarul din Lampedusa, Toto Martello: ”Condițiile din interiorul Centrului de Ospitalitate Lampedusa sunt insuportabile și va fi așa până când transferurile încep să depășească supraaglomerarea: aceasta este o situație pe care am denunțat-o de mult timp, precum și alarma pentru creșterea supravegherii și prevenirea migranților.”.