POLITICĂ

Încă un parlamentar demisionează din PSD

PSD mai pierde un deputat în favoarea lui Victor Ponta. Deputatul PSD de Maramureş, Marius Sorin Bota,  a anunţat că merge la PRO România.

Bota spera, conform unor surse, la postul de ministru al Transporturilor.

Şi-a jucat cartea, dar fără succes. PSDragnea a mers pe mâna ex-ministrului Răzvan Cuc, omul unuia dintre cei mai „greuceni” baroni din partid: Ionel Arsene, de la Neamţ.

Alegerea lui Dragnea l-a scos din pepeni şi pe baronul de Vrancea, Marian Oprişan, care a avut prima reacţie publică împotriva şefului său de partid: Dragnea se crede stăpânul PSD, uneori. Dar e băiat bun”, a izbucnit Oprişan, după ultima şedinţă a Comitetului Executiv al PSD, în care au fost propuşi cei doi miniştri noi, cel de la Transporturi, şi cel de la Dezvoltare (Daniel Suciu, o jalnică marionetă a lui Dragnea, căci ministerul este principala armă prin care liderul PSD îşi ţine în mână organizaţiile locale, via finanţările prin celebrul program PNDL).

Plecarea lui Bota complică şi mai mult soarta PSD-ALDE din Camera Deputaţilor, unde majoritatea nu poate fi ţinută decât cu ajutorul UDMR şi al minorităţilor naţionale.