ACTUALITATE

Incendiu uriaș în Portugalia, cod roșu de caniculă în 4 regiuni din Croația, mari temperaturi în Germania și Olanda.

Ministerul român de Externe a emis avertizări de călătorie pentru mai multe ţări europene afectate de caniculă, dar si de aglomeraţia de pe autostrăzi, specifică zilelor de vacanță. Prognozele meteo indică și în această săptămână creşteri semnificative ale temperaturilor.

Un incendiu uriaș mistuie pădurile din Algarve, Portugalia. Pompierii au evacuat deja câteva stațiuni turistice și sate din împrejurimi. 1.000 de pompieri se luptă cu flăcările, dar nu reușesc deocamdată să le țină sub control.

În sudul Spaniei echipele de intervenție au primit întăriri – zeci de cisterne cu apă, fiecare încărcată cu 3.500 de litri.

O avertizare de călătorie a fost emisă și pentru Croația. Temperaturile cresc din ce în ce mai mult. E cod roșu de caniculă în 4 regiuni – Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik – și cod galben la Zagreb.

A fost a patra zi din aceasta vară în care, la Paris, vehiculele au circulat cu numere alternative de înmatriculare.

Și pentru Germania e emisă avertizare de călătorie. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade și izolat sunt posibile ploi puternice și furtuni.

Celebrul ceas dintr-un turn din Utrecht, Olanda, emblemă a orașului, nu mai merge pentru că e prea cald. E amplasat pe cea mai înaltă turlă de biserică din țară: 112 metri. Datează din 1857 și e construit aproape în întregime din metal.

foto: msnbc.com