ACTUALITATE

Incendiu uriaș la Reghin

Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de 30.04.2021, în jurul orelor 21.40, provocând pagube însemnate în cadrul unei fabrici de mobilă din municipiul Reghin. Au fost afectate 5 corpuri de clădire, din care 3 în proporție de 100%, pe o suprafață aproximativă de 1500 mp. La locul intervenției s-au deplasat 6 autospeciale de stingere a incendiilor și o autospecială pentru intervenție la înălțimi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș împreună cu alte 5 autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul serviciilor voluntare și din cadrul unui serviciu privat pentru situații de urgență.
Actualizare. Incendiul a fost oprit.
În același timp au fost solicitate în sprijin 3 autospeciale pentru stingerea incendiilor, 2 din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, respectiv o autospecială din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita. Din fericire nu a fost nevoie de intervenția echipajelor profesioniste din județele învecinate, acestea fiind întoarse la bază după localizare incendiului. Pentru gestionarea situației de urgență au fost implicați un număr de peste 60 de pompieri militari și pompieri civili. Acțiunile desfășurate pentru stingerea incendiului au durat aproximatv 7 ore până la lichidarea tuturor focarelor, intervenția finalizându-se în zorii zilei de 01.05.2021.
La fața locului a rămas o autospecială pentru stingerea incendiilor pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a reizbucnirii incendiului.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită de către o comisie special constituită în acest sens.
Din fericire nu au fost victime sau persoane rănite pe timpul desfășurării acțiunilor de intervenție.
UPDATE: Au fost alertati si pompieri din judetele vecine: In cadrul interventiei au fost alertati pt a interveni in sprijin pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Garda de Interventie Miercurea Nirajului, pompieri voluntari Rusii Munti, Gurghiu, Ibanesti, Hodac, pompieri voluntari din cadrul serviciului privat Kastamonu si au fost alertate pentru a interveni in sprijin ISU Bistrita-Nasaud si ISU Harghita.
Incendiul se manifesta violent pe o suprafata de mai mare de 1000 mp la mai multe hale de depozitare cu posibilitate de propagare la halele invecinate. Interventia este in derulare. Info ISU Mures.