ECONOMIC

Începe construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru primii 13,2 kilometri din autostrada Sibiu-Pitești, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) printr-un comunicat de presă. Este vorba despre lotul 1, Sibiu-Boița, contract semnat anul trecut în luna aprilie.

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), are o valoare de 612.647.863,38 lei, fără TVA. Compania Porr Construct SRL va executa lucrările.

“Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. Studiile topografice, geotehnice, arheologice, hidrologice, precum și lucrările de asanare și deminare au fost finalizate, astfel încât, în prezent, se lucrează la drumurile tehnologice și la platformele pentru foraje piloți”, anunță CNAIR.

„În prezent se află în curs de evaluare cele 5 oferte depuse pentru contractul de supervizare”, se precizează în comunicatul CNAIR.
Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de circa 123 kilometri şi este împărţită în cinci loturi:
• Sibiu-Boița – 14,15 km
• Boița-Cornetu – 30,35 km
• Cornetu-Tigveni – 37,4 km
• Tigveni-Curtea de Argeș – 9,86 km
• Curtea de Argeș-Pitești – 30,35 km

CNAIR a scos la licitație încă din vara lui 2017 și construcția lotului dintre Curtea de Argeș și Pitești, însă licitația nu este gata nici acum.

Fosta conducere a CNAIR anunțase anterior că în martie va fi scos la licitație și lotul 3 din autostrada Sibiu-Pitești, cu o lungime de 37 de kilometri, plus încă 10 kilometri din lotul 2, între Cornetu și Câinenii Mari.