• ,,Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania începe marți, 3 octombrie 2017.
  Asemenea ediției precedente, și în acest an deschidem marea sărbătoare a cărții cu un eveniment prin care vrem să încurajăm cititul:

  MARȘUL LECTURII

  Toţi Cititorii (cu majusculă) sunt aşteptaţi, începând cu ora 13.00, la statuia corifeilor Școlii Ardelene din faţa Universităţii Babeş-Bolyai (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 1). Semn de recunoaştere, o carte la purtător! În drum spre Piaţa Unirii – unde, la ora 14.00, are loc Deschiderea oficială a FICT –, câteva popasuri de lectură. Cei care doresc vor citi cu glas tare un fragment din cartea purtată. Scriitorii participanţi sunt invitaţi să dea startul la lectură. Ritmul Marșului va fi ținut de Formația de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca, coordonată de profesor Gheorghe Pardău.

  Evenimentul este realizat în colaborare cu Banca Transilvania, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, Camera de Comerț și Industrie Cluj, FestLit, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj și Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

  Ataşat vă trimitem afişul Marșul Lecturii 2017.
  Programul FICT 2017 poate fi consultat pe http://transilvaniabook.ro/.
  Vă așteptăm!

  Sandra Cibicenco
  PR, Festivalul Internaţional de Carte Transilvania”