ECONOMIC

Începe programul “Rabla pentru electrocasnice”

Una dintre cele mai recente noutati venite din partea Ministerului Mediului este propunerea de program “Rabla pentru electrocasnice”.

Programul “Rabla pentru electrocasnice” isi propune sa functioneze dupa modelul programului “Rabla pentru masini”. Pe intelesul tuturor, tot ce aveti de facut este sa predati produsul electrocasnic (televizor, frigider, masina de spalat), la un centru de reciclare. Veti primi in schimb un voucher pe care il puteti folosi la cumpararea unui nou aparat electrocasnic.

Valoarea voucherelor a fost stabilită după cum urmează:

• 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
• 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
• 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
• 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
• 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Pentru a beneficia de finanțare, după publicarea Ordinului de ministru în Monitorul Oficial, trebuie accesată aplicația electronică de pe website-ul Administrației Fondului pentru Mediu și urmați pașii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora.

Ulterior, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit. Suma finanțată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziționate prin program (TVA inclus), iar diferența va fi suportată de către persoana fizică, din surse financiare proprii.

Este important de precizat că persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1.

 

VREMEA

Cluj-Napoca Cluj Romania
Predominant însorit
Predominant însorit
8°C
Vânt: 4 km/h E