Începe STUDENȚIADA 2017

În luna octombrie, festivalul studențesc așteptat de toți studenții , STUDENȚIADA, organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), revine în Iași cu cea de-a XI-a ediție. În perioada 16-22 octombrie 2017, centrul universitar Iași îmbracă straie de sărbătoare studențească cu scopul de a angrena pe o perioadă de aproximativ o săptămână, studenți și tineri în activități culturale, educaționale, sportive și recreative, toate acestea fiind menite să contribuie la dezvoltarea personală a tinerilor.

La Iași, ediția de anul acesta va fi organizată de 13 organizații studențești din 3 mari universități : Universitatea ,,Gheorghe Asach”’ din Iași, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași și, nu în ultimul rând, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ,,Ion Ionescu de la Brad”.

Festivalul are ca parteneri Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Casa de Cultură a Studenților din Iași, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ,,Ion Ionescu de la Brad”.

Festivalul va debuta la Iași cu o conferință de presă susținută de către organizatori la Casa de Cultură a Studenților, luni, 16 octombrie de la ora 14:00, urmând ca în aceeași zi, de la ora 21:00-21:30, studenții să își dea întâlnire în parcarea Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ,,Cristofor Simionescu” pentru un ,,Manifest pentru educație”. Sub deviza ,,În fața educației, suntem toți EGALI?!”, Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) reprezentată prin organizațiile studențești din centrul universitar Iași va trage un ,,semnal de alarmă” în atenția factorilor decidenți pentru a le reaminti importanța canalizării cu prioritate, a eforturilor pentru dezvoltarea durabilă a sistemului de educație din România atât la nivel preuniversitar, cât și universitar.

În mod pașnic și cât se poate de sugestiv, studenții vor solicita elaborarea unui plan pe termen mediu și lung în ceea ce privește cadru legislativ pe baza căruia funcționează educația în România, delimitarea de orice propagandă populistă sortită eșecului prin neîndeplinire, conturarea unei politici în educație cu potențial de continuitate, nu doar soluții de avarie. Pe scurt, studenții își doresc să fie pregătiți profesional și personal în instituții de învățământ superior finanțate corespunzător, să beneficieze de servicii de cazare și masă subvenționate conform transformărilor economice ce au avut loc până în prezent, respectarea unor măsuri propuse, dar prea repede uitate. Pentru a marca momentul, studenții vor ține un moment de reculegere pentru ceea ce ar trebui să însemne educația în anul 2017 și vor aprinde simbolic lanterne.

Activitățile și manifestările la care vă invităm să luați parte în cadrul festivalului STUDENȚIADA sunt variate și acoperă o gamă vastă de interes. Dacă sunteți pasionați de activități culturale, teatru, film, umor, sport, muzică, sau dacă doriți să cunoașteți exemple de bună practică pentru o carieră de succes, evenimentele din calendarul pe care vi-l propunem sunt cheia spre o săptămână de distracție studențească!

Pentru mai multe detalii accesați:

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/Studențiada-Iași.

evenimentul online: https://www.facebook.com/events/340647583067277/

Programul activităților STUDENȚIADA:

Luni — 16 octombrie

* Conferința de presă — 14:00 — Casa de Cultură a Studenților

* Manifest pentru educație — Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași, ora 21:00. ,,În fața educației, suntem toți EGALI?!”

Marți — 17 octombrie 2017

* PUB QUIZ — 18:00, Coopers Lounge (Campus ‘Tudor Vladimirescu’).

Miercuri, 18 octombrie 2017

* Seară cultural-tradițională Românească — Campus ,,Tudor Vladimirescu”, în spatele căminelor T 5-6, 17:00-22:00

Joi, 19 octombrie 2017

* Seară de film — 20:00 — Simultan în cadrul celor 3 universități implicate în festival (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ,,Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași și, nu în ultimul rând, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași.).

Vineri, 20 octombrie 2017

* STUDex — 15:00, ,,Sala Verde”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ,,Ion Ionescu de la Brad”, Conferință motivațională ,,Tineri de succes — studtalks”.

Sâmbătă, 21 octombrie 2017:

* BIG Game — 14:00 — 16:00, Grădina Botanică ,,Anastasie Fătu”.

Duminică, 22 octombrie 2017:

* Drift show,Parcarea ICPM ora 12:00.

* Petrecerea organizatorilor — ora 22:00, Club TRIBO (Campus ,,Tudor Vladimirescu”).

Joi, 19 octombrie — Duminică 22 octombrie:

* Competiții sportive — Baza sportivă a Universității Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iași.

Vineri, 27 octombrie — Duminică 29 octombrie:

* Training ,,Management organizațional” — 25 participanți

* Training ,,Accesare fonduri linii finanțare pentru studenți și tineret” — 25 participanți

Coordonator Festival:

Manole Gheorghe Robert

E-mail: manole.robert.mrg@gmail.com

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.