Featured, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Începe TIFF-ul

TIFF Cluj 2023 se apropie, cadru după cadru! Cinefili de pretutindeni, este acel moment din an pe care-l așteptăm cu toții, momentul TIFF la Cluj! Din 9 iunie, până în 18 iunie 2023, Clujul se transformă în gazda celui mai așteptat eveniment cinematografic al anului din România. Se anunță, ca de obicei, filme (lungmetraje și filme scurte) din numeroase țări, cine-concerte, evenimente speciale, ateliere și filme pentru copii, activități pentru toată familia și multe surprize. Cu alte cuvinte, TIFF ne pregătește și în acest an un „ospăț” cultural din care, cu siguranță, ne vom înfrupta cu nesaț. Evenimentele vor avea loc sub cerul liber, dar și indoors. În această rubrică, vei găsi noutăți și evenimente recomandate din programul TIFF Cluj 2023.

Fondat în 2002, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România și unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune, cu peste 100.000 de participanți la fiecare ediție. TIFF are loc anual în inima Transilvaniei, în Cluj-Napoca, un oraș modern, cu o istorie bogată. Din 2021, datorită TIFF, Cluj-Napoca face parte din rețeaua UNESCO City of Film.

Deschis marelui public, dar și profesioniștilor din industrie, Festivalul Internațional de Film Transilvania aduce pe ecrane la fiecare ediție, timp de 10 zile, peste 250 de filme, cine-concerte și concerte, dar și evenimente conexe cum sunt expozițiile de artă sau întâlnirile dintre creatorii de film și public.