Începe UniFEST-Festivalul Studenţilor din România

În perioada 2-12 noiembrie 2018, Uniunea Studenţilor din România organizează cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului UniFEST. Ca în fiecare an, sub deviza consacrată „Distracţie gratis, nu degeaba!”, studenţii din România au acces gratuit la evenimente culturale, sportive, de educaţie non-formală sau de divertisment.

Aflându-ne în anul Centenarului Marii Uniri, considerăm că responsabilitatea de a promova cultura în rândul tinerilor din România este cu atât mai mare. Prin urmare, am ales ca cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului UniFEST să fie dedicată sărbătorii naţionale în semn de recunoştinţă pentru eforturile depuse de către predecesorii noştri în vederea realizării unităţii naţionale.

Festivalul UniFEST debutează cu câte o conferinţă de presă în Bucureşti, Iaşi, Suceava, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Sibiu, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgovişte şi Constanţa.

În Bucureşti, conferinţa de presă va avea loc pe 2 noiembrie, la Clubul Ţăranului Român din incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român, începând cu ora 10:30. Prima zi a festivalului continuă cu promovarea activităţilor de voluntariat prin intermediul Paradei Asociaţiilor Studenţeşti.

Ca în fiecare an, studenţii beneficiază de acces gratuit în baza legitimaţiei de student la spectacole de teatru, operă, la film, concerte de muzică clasică.

Activităţile sportive se conturează în jurul promovării sportului în vederea menţinerii unui stil de viaţă sănătos. Astfel, studenţii îşi vor testa rezistenţa în cadrul crosului studenţesc şi vor lupta pentru supremaţie în cadrul campionatului de fotbal.

Educaţia non-formală este şi ea prezentă prin traininguri de comunicare, vorbit în public, lucru în echipă, Basic Life Support şi altele. Pentru cei mai tineri dintre studenţi, se vor organiza tururi ghidate menite să îi provoace să descopere şi să cunoască mai bine oraşul.

Ca evenimente de tradiţie, în cadrul festivalului, vor avea loc Noaptea albă a Teatrului Studenţesc care oferă studenţilor posibilitatea şi plăcerea de a vedea spectacole de teatru până cand răsare soarele sau Seara Filmului. Totodată, printre evenimentele cu care USR a obişnuit studenţii se numără: Seara Românească, cea de folk şi cea de stand-up, unde distracţia şi veselia vor fi în toi.

USR organizează şi un eveniment pentru studenţii care vor să îşi vocalizeze opiniile, şi anume Conferinţa „10.0 pentru România”, care oferă o şansă de exprimare celor care participă.

Festivalul UNIFEST se încheie, ca la fiecare ediţie, cu un Mega Concert, care promite o experienţă remarcabilă pentru viaţa de student.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.