ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

A început distribuirea voucherelor de vacanţă.

Angajaţii din sectorul public central au început să primească vouchere de vacanţă în valoare totală de 1450 de lei. Fiecare voucher are o valoare de 50 lei şi este valabil în perioada decembrie 2017 – decembrie 2018.

Voucherele de vacanță sunt bonuri de valoare în format tipărit (asemănătoare cu tichetele de masă) sau carduri dedicate, cu ajutorul cărora cel care le deține poate achita servicii turistice în Romania pentru el și familia sa.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate în agențiile de turism care acceptă vouchere de vacanță sau la unitățile de cazare care acceptă vouchere de vacanță. Cu ajutorul voucherelor de vacanţă se pot cumpăra cazarea, masa, tratamentul, agrementul în unități turistice clasificate din România, precum și transportul către destinațiile alese.

Conform ordonanţei de urgenţă publicate în Monitorul Oficial din 30 iunie 2017, instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, precum şi operatorii economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, ,,acordă, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinaţie, în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018, o singură indemnizaţie de vacanţă sau o singură primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabileşte (…) când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz”.