ACTUALITATE

Incompetența ucide. România în stare de șoc. Adolescentă răpită și ucisă în Olt, după ce apucase să sune la 112

Stare de șoc peste România. O fată de numai 15 ani, urcă miercuri dimineața într-o mașină de ocazie în Caracal. Joi la ora 11, aceasta sună la 112, de 3 ori, și anunță că este sechestrată într-o casă aproape părăsită, un fel de service auto, cu doi câini în curte. Nu se știe ce a mai făcut fata după acel moment. Probabil a așteptat, cu speranță, ca oamenii legii să-și facă treaba. Speranță care a murit odată cu ea, cu Alexandra….

A doua zi, bomba explodează peste România: polițiștii descind la locuința unui individ din Caracal unde găsesc fragmente osoase, haine și bijuterii, unele se pare, chiar ale fetei de 15 ani. Șocant este ceea ce s-a aflat ulterior: STS a greșit localizarea casei unde fata era sechestrată, Poliția a descins la alte două locații, apoi, când au găsit locația corectă (se pare, în jurul orei 23 a zilei de joi), nu a intervenit deoarece nu aveau mandat de la un judecător. Mandat care a fost cerut de procuror și a fost obținut în jurul orei 4,00 a zilei de vineri, dar care prevedea ca percheziția să fie făcută începând cu 6 dimineața, astfel că forțele de ordine nu au intervenit până la această oră. Oră care s-a dovedit a fi prea târzie….

Ca de obicei, STS-ul aruncă vina pe Poliție. Poliția pe STS, pe procurorul de caz și pe judecătorul care a dat mandat doar pentru ora 6 dimineața. Cei din urmă, nu răspund. Opinia publică este în stare de șoc. Două familii își plâng fetele: pe lângă Alexandra, se pare că o altă fată, dispărută în urmă cu trei luni, ar fi căzut victima aceluiași scelerat. Neputincioase, organele statului de la care așteptăm siguranță și încredere, au ratat din nou. Iar un fată de 15 ani a așteptat în zadar să fie salvată. …