DIN TRANSILVANIA

Inconștiența și nerușinarea nu au limite! A pus pe drum autoritățile, mințind că are simptome de coronavirus

Încă o dată se dovedește faptul că neobrăzarea unora nu are nicio limită. În cazul de față, un bărbat din Crainimăt, comuna Șieu-Măgheruș, a apelat numărul unic de urgență, și-a dat o identitate falsă, și a spus operatorului că s-a întors din Italia și că are simptome specifice coronavirusului. La fața locului, autoritățile și-a dat seama că au fost induse în eroare, iar pe fir a intrat Poliția. Acum, conjudețeanul nostru pus pe glume proaste trebuie să plătească o amendă de 5 000 lei.

Informația apare pe Facebook-ul Prefecturii Bistrița-Năsăud.

..Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimat, afirmă că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu.

Un Echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică). La fața locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliției. Agenții de Poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana cu o amendă de 5000 de lei.

Facem un apel la cetățeni să apeleze cu responsabilitate la numărul unic de urgențe 112!

Totodată, vă rugăm ca, în momentul în care apelați acest număr și prezentați diverse simptome, să oferiți în momentul apelului detalii legate de acestea, precum și dacă ați călătorit sau v-ați întors dintr-o țară străină, specificând locația!

Aceste detalii vor ajuta echipajele în modul corespunzător de acționare!

Fiți responsabili pentru sănătatea dumneavoastră și a salvatorilor!” se arată pe Facebook-ul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.