ACTUALITATE, ULTIMA ORĂ

Îndrăznește să crezi. Cresc taxele locale

Într-un comunicat de presă transmis de PNL, se arată că PSD ar propune taxe locale mult mai mari pentru plătitorii de taxe și impozite locale.

Prin noul proiect al Codului finanţelor publice locale PSDragnea anunţă noi biruri pentru toţi românii. Propunerile PSDragnea obligă autorităţile locale să majoreze la maxim impozitele pentru persoanele fizice şi juridice (clădiri rezidenţiale). Dacă în prezent aceste cote de impozitare sunt de la 0,08% până la 0,2%, proiectul PSDragnea prevede obligativitatea ca românii să plătească limita maximă, adică de trei ori mai mult.

Situaţia este similară în cazul impozitului pe clădiri nerezidenţiale unde, în momentul de faţă, pragul minim este de 0,2%, iar cel maxim de 1,3%. Proiectul PSDragnea prevede obligativitatea plăţii de către cetăţeni a plafonului maxim, adică de 6,5 ori mai mult. Dacă până acum Consiliile locale puteau opta în aprobarea acestor impozite şi taxe, mai nou PSDragnea obligă primăriile, prin lege, să meargă la plafonul maxim. În majoritatea cazurilor, primarii şi consiliile locale mergeau pe varianta minimală. E o măsură disperată a PSDragnea de a arunca vina pentru biruri mai scumpe în sarcina primarilor.

O altă măsură nocivă a PSDragnea este impunerea unor acte adiţionale, fără limită! Până în prezent, această cotă adiţională era limitată la 50%! PSDragnea a furat prin ,,Revoluţia fiscală” circa 1 miliard de euro din bugetele locale. A promis că vine cu soluţii de ,,compensare” a furtului miliardului. Soluţia miraculoasă găsită este acum devoalată: impozite de 6 ori mai mari pentru fiecare român!

Îndrăzniţi să mai credeţi în minciunile PSDragnea!

Deputat Florin Roman

Vicepreşedinte PNL

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Predominant însorit
Predominant însorit
6°C
Vânt: 11 km/h V