Infanticidul contemporan

Autor: Bogdan Ioan Popescu

Istoricul Plutarh povestește despre cum spartanii aplicau selecția naturală aruncând în prăpastie de vii, pe pruncii plăpânzi care nu dovedeau calități echivalente cu aspirațiile cetății. Poate, privind amploarea, este doar un mit grecesc, dar în civilizația precreștină astfel de practici existau în Grecia, Roma, Fenicia iar nici India sau China nu sunt stăine de aceste metode.

Acum o lună am asistat la o scenă macabră în care legislatorii statului New York, depășind prin entuziasm mulțimea adunată pe Champs Élysées după terminarea Campionatului Mondial de Fotbal, il aplaudau frenetic pe guvernatorul Andrew Cuomo pentru permiterea avorturilor până la momentul nașterii.

Nu a trecut nicio lună de la acest act iar Partidul Democrat, aplicând maxima „facts not words”,  continuă să exemplifice prin fapte și nu prin vorbe, cum știe „Stânga” cel mai bine să protejeze viața. Decretul „Born-Alive Abortion Survivors Protection Act” prin care se stipula că dacă în urma unui avort copilul ar fi supraviețuit, atunci acesta are statulul legal de persoană și i se acordă dreptul la viață precum și protecție din partea statului, a fost respins de majoritatea democrată.

Scopul acestui decret era evident, de a proteja viața, deoarece aceasta este un dar divin și nu avem dreptul să ne considerăm mici dumnezei chiar dacă este vorba de o ființă atât de mică care nu se poate exprima prin cuvinte. O altă problemă importantă pe care ar fi atins-o indirect acest act este traficul de organe, un lucru surprinzător la prima vedere, mai ales atunci când vorbim despre cea mai dezvoltată civilizație de pe Pământ, dar cât se poate de real, iar scandalurile în care a fost implicată în ultimii ani organizația „Planned Parenthood” dau mărturie în acest sens.

Nu știm de ce să ne cutremurăm mai puternic, de sadismul legislatorilor sau de lipsa de reacție a semenilor, dar cert este că asistăm apatici la redescoperirea practicilor păgâne de infanticid.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.