ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Îngrijorător. Între 26 februarie și 8 martie, în semn de protest față de OUG pe legile justiției, DIICOT își va suspenda activitatea

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)  a anunțat astăzi, 25 februarie 2019, că în perioada 26 februarie – 8 martie își va suspenda activitate, zilnic, între orele 08-12, ca semn de protest față de OUG pe legile justiției, respectiv modificarea de patru ori a legilor justiției într-un inetrval de șase luni. Totuși, în intervalul de timp precizat, DIICOT anunță că va soluționa urgențele, adică cauzele cu arestați sau alte situații care nu suferă amânare.

,,Aceste serii de modificări substanţiale iniţiate în decursul a câtorva luni sunt de natura să afecteze grav atât activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, pe cea a Ministerului Public, cât şi buna funcţionare şi stabilitatea sistemului de justiţie în ansamblu, cu consecinţe asupra modului de înfăptuire a actului de justiţie“, se arată în comunicatul DIICOT remis Mediafax.

Procurorii din acdrul DIICOT sunt de părere că modificările aduse legilor justiției prin modificările din ulimele șase luni sunt în măsură să afecetze foarte mult sistemul de justiție, inclusiv DIICOT și CSM. Asemănător colegilor din parchete și instanțe, procurorii DIICOT cer abrogarea OUG 7 adoptată recent.