ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Înotători bistrițeni medaliați în Ungaria

 

Clubul Sportiv Tibi a obținut la sfârșitul lunii februarie rezultate deosebite la Concursul Internațional de înot ce s-a desfășurat la Hódmezővásárhely în Ungaria.

Astfel înotătorii bistrițeni au obținut 8 medalii, dintre care 5 de aur.

În perioada 24-25 februarie la Hódmezővásárhely în Ungaria s-a desfășurat concursul internațional de înot “Spring waiting International Swim Meeting”. Au participat 407 sportivi de la 24 de cluburi. Clubul sportiv Tibi a avut înscriși în competiție 9 sportivi, 6 din lotul de la Bistrița și 3 din lotul de la Beclean. Ei sunt: Banu Mezdrea Alexandru, Farkas Cristopher, Pop Darius, Hărșan Robert, Ilișuan Alex, Farcaș Cristian, Otvos Lorena, Otvos Melisa și Bora Carla. Au obținut 8 medalii, 5 de aur (Farkas Cristopher la 100 m liber și 50 m fluture, Banu Mezdrea Alexandru  la 50 m bras și 200 m bras, Ilișuan Alex la 50 m liber), 1 medalie de argint (Banu Mezdrea Alexandru  la 100 m bras) și 2 de bronz  (Farkas Cristopher la 100 m fluture și 200 m spate). Au mai fost obținute 6 locuri 4, 5 locuri 5, 3 locuri 6, 2 locuri 7 și 3 locuri 8, locuri care aduc puncte în clasamentul pe echipe.

Președintele Tiberiu Horgoș precizează într-un comunicat, remis redacției notabn.ro, că:

,,Anul trecut în decembrie am încheiat sezonul 2017 cu un concurs la Hódmezővásárhely în Ungaria, anul acesta am început sezonul competițional tot la modernul complex de natație din Hódmezővásárhely. A fost un concurs puternic la care au participat cluburi puternice din Ungaria, inclusiv clubul Iron cu sportivi pregătiți de catre antrenorul celebrei sportive Katinka Hoszu, Shane Tusup. Din păcate 2 sportive din lotul nostru au ajuns la competiție cu stări febrile. Cei apți de concurs și-au îmbunătățit recordurile personale în multe probe, unii dintre ei spectaculos în toate probele la care au concurat. Voi face evidențieri, nu în funcție de medaliile obținute, ci în funcție de progresul înregistrat la timpii obtinuți în probe. În acest sens se evidențiază:  Farkas Cristopher, mai ales pentru probele 400 m. liber (5.03.89 ), 200 m. liber (2.24.03), 200 m. fluture (2.47.08), Banu Mezdrea Alexandru pentru 100 m. bras (1.23.72), 200 m. bras (03.01.18) și Bora Carla pentru excelentul timp realizat în proba de 400 m. liber (4.49.53). Având în vedere în ce etapă a pregatirilor suntem consider că a fost o participare reușită la acest concurs, multe rezultate ne dau speranțe pentru campionatele naționale din vară. Dar până atunci urmează alte competiții, inclusiv în aprilie,  etapa regională a campionatelor naționale unde suntem convinși că nu vom avea probleme cu calificarea în etapa finală.”

Președintele acestui club sportiv de performanță a mai ținut să sublinieze faptul că:

,,La etapa regională categoria copii vom avea și 3 sportive care nu de mult au fost selecționate. Continuăm selecția copiilor pentru înotul de performanță, atât în Bistrița, cât și în Beclean, suntem în căutarea unui colaborator pentru activitatea de performanță.”