Întâlnire a Grupului de lucru (stakeholderi) creat în cadrul Proiectului RURAL SMEs, la nivelul Regiunii Nord-Vest

Ierii, 30 mai 2018, a avut loc la Hotel ,,Ozana” Bistriţa, cea de a VI-a reuniune a Grupului de lucru (stakeholderi) creat în cadrul Proiectului RURAL SMEs, la nivelul Regiunii Nord-Vest. În cadrul întâlnirii au fost prezentate bunele practici ale partenerilor în domeniul ,,nişelor de energie şi TIC în mediul rural”, precum şi activităţile care urmează a avea loc în cadrul proiectului implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, alături de partenerii din Spania, Irlanda, Slovenia, Grecia, Ungaria şi Portugalia, are ca obiectiv specific îmbunătăţirea politicilor de creştere a competitivităţii IMM-urilor din zonele rurale.

Proiectul ,,Politici de dezvoltare a antreprenoriatului şi IMM-urilor inovative în mediul rural – RURAL SMEs”, derulat în perioada 01.01.2017 – 30.06.2021, îşi propune creşterea calităţii măsurilor din sistemul de sprijin regional pentru antreprenori, prin schimburi de experienţe, identificarea de bune practici şi implementarea cunoştinţelor dobândite în planuri de acţiune regionale pentru încurajarea creării de IMM-uri inovative în zonele rurale.

Întâlnirea a avut în vedere identificarea într-o măsură cât mai bună a problemelor cu care se confruntă sectorul economic din mediul rural şi generării de propuneri care să poată fi transpuse în instrumente de sprijin a IMM-urilor inovative.

Întâlnirea de lucru a început cu prezentarea, de către doamna Dr. Biolog Corina Berkesy, reprezentant al I.C.P.E. Bistriţa, a raportului privind participarea la workshop-ul şi vizita de studii organizate la Guimaraes (Portugalia), în perioda 21-22 martie 2018. Lucrările au continuat cu prezentarea bunelor practici pe tema ,,Nişelor de energiie şi TIC în mediul rural”, pregătite de partenerii proiectului, susţinută de doamna Dorina-Mihaela Cotoi, responsabil proiect din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud.

În perioada 12-13 iunie 2018 va avea loc următoarea întâlnire a partenerilor proiectului, găzduită de partenerul din Ungaria, la Sumeg, care va include şi workshop-ul cu tema ,,Invoare socială”. În cadrul workshop-ului, fiecare partener va prezenta un exemplu de bune practici din regiunea pe care o reprezintă.

Buna practică reprezentantivă pentru Regiunea Nord-Vest, care va fi prezentată în cadrul evenimentului, este proiectul ,,Economia socială – Responsabilitate socială de la Nord la Sud”, implementat de Consiliul Judeţean Maramureş, cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acest exemplu de proiect de succes a fost prezentat participanţilor la întâlnirea de astăzi de către doamna Cristina Pop, Consilier asistent Compartimentul Strategii Judeţene – Consiliul Judeţean Maramureş. Mai multe informaţii privind acest proiect pot fi regăsite la link-ul: http://www.economiesociala-maramures.ro/ .

După prezentarea bunelor practici identificate şi analizate până în prezent, în cadrul evenimentului au fost dezbătute o serie de aspecte legate de paşii pe care Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, alături de membrii grupului de lucru creat la nivel regional, îi va avea de făcut pentru realizarea ,,Planului de acţiune” privind îmbunătăţirea instrumentelor de sprijin a IMM-urilor inovative din mediul rural.

Informaţii suplimentare privind acest proiect pot fi obţinute vizitând pagina web: https://www.interregeurope.eu/ruralsmes/.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.