ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Întâlnirea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a analizat, astăzi, împreună cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, problematica din educaţie şi demersurile necesare implementării Programului „România Educată”.

Cu această ocazie, premierul a decis să invite la Guvern federaţiile reprezentative din învăţământ, mâine la ora 12.00, pentru o discuţie pe baza proiectului de acord cu ministerul Educaţiei.

Acordul este un pas esenţial pentru implementarea optimă a măsurilor de care are nevoie sistemul educaţional, precum şi de sprijinire a salariaţilor acestuia, pentru reformarea legislaţiei din domeniul educaţiei în concordanţă cu principiile şi obiectivele strategice stabilite prin Proiectul România Educată.

„Evoluţia societăţii noastre depinde de buna funcţionare a sistemului educaţional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant. Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită şi motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar şi nedidactic în ansamblul sistemului de educaţie. Guvernul înţelege pe deplin importanţa unei abordări coerente şi incluzive a tuturor factorilor implicaţi în procesul de educaţie din România”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Biroul de presă al Guvernului