Internațional. Alegeri legislative în Suedia

Suedia își alege noul Parlament. Cele 349 de locuri ale parlamentului de la Stockholm, vor fi ocupate de blocurile politice de centru-stânga şi centru-dreapta, care sunt cotate cu şanse relativ egale și de naţionalişti, care sunt creditaţi cu obţinerea unui scor electoral remarcabil, transmit dpa şi AFP.

Sondajele de opinie sugerează că blocul electoral condus de social-democraţii premierului Stefan Lofven are totuşi un mic avans faţă de Alianţa de centru-dreapta alcătuită din patru partide. Formarea unui nou guvern va fi o sarcină complicată.

Pe de altă parte, este de aşteptat ca Democraţii Suedezi (partid naţionalist) să-şi sporească reprezentarea în forul legislativ, după ce în 2014 au obţinut 13% din sufragii. Sprijinul popular pentru această formaţiune a sporit mai ales pe fondul dezbaterii despre imigraţie şi creşterea ratei infracţionalităţii în ultimii ani.

Numărul suedezilor cu drept de vot este 7,4 milioane, iar secţiile de votare vor fi deschise între orele locale 08:00 şi 20:00 (06:00 şi 18:00 GMT).

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.